Inductiekookplaat vergelijking 2020

inductie kookplaat

Het feit dat er iets overkookt is op zich niet zo problematisch. Vervelend wordt het pas als je daarna volledig verbrande resten van de kookplaat moet schrapen . Met een inductiekookplaat behoren dergelijke problemen tot het verleden en bespaar je ook nog eens elektriciteit . Want zelfs op het hoogste niveau zijn de kookplaten alleen lauw, waardoor schoonmaken kinderspel wordt.

Let bij aanschaf op het aantal kookzones. Omdat een functionele indeling een flexibele bereiding van een grote verscheidenheid aan gerechten mogelijk maakt. Is het aantal prestatieniveaus belangrijk voor u? Onze vergelijking van inductiekookplaten kan u helpen en adviseren over het juiste product voor u.

Koopadvies: hoe u het juiste product kunt vinden in onze inductiekookplaat vergelijking 2020

de essentie in het kort

  • Koken met inductiekookplaten verschilt aanzienlijk van koken op een keramische kookplaat, omdat het precies wordt gekookt met een snelle hitte.
  • Extra functies zoals de stop-and-go-functie, de geheugenfunctie of de boosterfunctie maken het koken gemakkelijker.
  • De juiste maat en voldoende instelbare kookzones zijn belangrijk voor je aankoopbeslissing.

In veel huishoudens staat de keuken centraal. Daarom wordt er veel geld in geïnvesteerd zodat iedereen zich er prettig in voelt en het koken makkelijker wordt . Iedereen die regelmatig voor een groot gezin kookt, kent de voordelen van een technisch moderne keuken. Dit biedt veel functies die het kookproces vereenvoudigen. Een inductiekookplaat is daarom een ​​goede beslissing.

Omdat het veel voordelen biedt, maar bovenal kook je zuiniger en effectiever . Warmte wordt in zeer korte tijd in verschillende stadia gegenereerd. Je spaghetti is in een mum van tijd klaar en kan veel sneller geserveerd worden dan bij het koken op een keramische kookplaat.

Bij het kopen van een nieuw inductieveld komen er veel vragen naar boven die hier in de koopgids worden beantwoord. We laten u ook een vergelijking van inductiekookplaten 2020 zien met de belangrijkste criteria. Zo filter je in één oogopslag jouw persoonlijk beste inductiekookplaat.

Wat is een inductiekookplaat?

Van buiten ziet de inductiekookplaat er bijna hetzelfde uit als de conventionele kookplaat, al is het wel een bijzondere variant. In tegenstelling tot keramische kookplaten of een conventionele kookplaat , genereert het warmte met inductieve wervelstromen.

De eerste apparaten met inductietechnologie werden ontwikkeld in de jaren 80. Ze hebben zich echter pas de laatste jaren gevestigd. Inmiddels worden er relatief goedkope inductiekookplaten aangeboden, zodat steeds meer huishoudens ze kunnen betalen.

Het belangrijkste van de inductiekookplaat is de speciale verwarmingstechniek. De warmte wordt opgewekt door een magneetspoel van koperdraad, waarin door elektriciteit een elektromagnetische wervelstroom wordt opgewekt. Dit wordt via een gemonteerde glaskeramische plaat naar de inductiepotten geleid, die de stroming in warmte omzet. Temperatuursensoren onder de inductieplaat controleren de warmteontwikkeling en regelen de stroom hierop.

Een essentieel kenmerk is dat de kookplaten zelf nauwelijks worden verwarmd. De omzetting in warmte vindt plaats in de potten. Dit heeft als voordeel dat de kookplaat niet heet wordt als er een hete pan met gekookt voedsel van de kookplaat wordt gehaald . Dit voordeel kan een belangrijke aankoopbeslissing zijn, zeker voor een huishouden met kinderen. De inductiekookplaat werkt alleen met het juiste kookgerei. Gebruik speciaal inductiekookgerei of iets met een hoog ijzergehalte .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *